fredag, oktober 30

MTR TAR ÖVER TUNNELBANAN

Efter ett tidigare beslut så är det bestämt att MTR tar över tunnelbanan i Stockholm från och med den 2.a November. Man kommer inte märka någon speciell skillnad i början då de har bestämt sig för ett diskret övertagande.

MTR är ett tunnelbanesystem som även finns i Hong Kong, med ett mycket säkert system samt är väldigt rent och fräscht. Till att det kan hålla sig så rent är beroende på ett bötessystem som landet håller sig till, om du åker kommunalt utan att betala dvs planka, skräpar ner, försöker hinna med tåget trots att dörrarna stängs, röker inne i ett fordon eller på allmäna platser samt inomhus i t.ex. varuhus m.fl. kan du räkna med antingen böter eller fängelsestraff.

Att låtas Tcentralen/Kungsträdgården byggas om i 7 höstar till en station med glas intill spåret för att öka säkerheten? Sen att de 2500 anställda ska få nya uniformer samt att de kommer få nya kollektioner till olika årstider? Sen att det ska finnas plattformsvärdar plus att de ska få tillgång till handdatorer för att kunna ge oss resänärer den information vi behöver, om vi kanske skulle undra vart vårt tåg har tagit vägen? Sen att alla stationer kommer hållas sig rena, antar väl att de kommer anlita fler lokalvårdare för det jobbet och sen "fräshare" miljöer, innebär det fler renoveringar, utbyte av det som finns. Visst kommer det kännas mycket mer trivsammare?

MEN!

...frågan är vart kommer alla pengarna ifrån? Är det dags och höja priset på busskortet igen eller? Som att det inte räcker med att spendera 690 kr per månad för att man skall kunna ta sig till och från jobbet/skolan?

KÄLLA: www.sl.se

Inga kommentarer: